Der anvendes :
3 æg
170 gram sukker ( ca. 2 dl. )
2 tsk. vanillesukker
125 gram hvedemel ( ca. 2 dl. )
1 tsk. bagepulver
100 gram smeltet, afkølet smør
1 moset banan ( ca. 1 ½ dl. )
Pynt :
100 gram smeltet overtrækschokolade
Fremgangsmåde :
1 : Pisk de hele æg, sukker og vanillesukker til en luftig masse. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret. Vend den mosede banan i.
2 : Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen ca. 55 minutter ved 175 grader.
3 : Vend kagen ud på en bagerist og lad den afkøle. Fordel overtrækschokolade på kagen.
Tip : Bananen kan erstattes af 1 æble i små tern ( ca. 1 ½ dl. ), ½ tsk. kardemomme, ½ tsk. revet citronskal eller med 1 tsk. stærk kaffe (pulverkaffe og vand) og 50 gram chokolade i små stykker.