Kategorier

Hindbærkage

Sukkerbrødsdej:
5 æg
150 g sukker
6 tsk vanillesukker
50 g smør
100 g mel
50 g maizenamel
1 tsk bagepulver

Fyld:
200 g sukker
1.5 dl vand
6 tsk vanillesukker
100 g kvark
50 g sukker
2.5 dl piskefløde
150 g hindbærmarmelade

Pynt:
Friske hindbær

Pisk æg, sukker og vanillesukker i en skål over vandbad ( ca 50 grader). Pisk det til det bliver let og skummende og fylder det dobbelte. Hurtigst med elpisker. Tag skålen af vandbadet og fortsæt med at piske indtil æggesnapsen er afkølet og fløjelsagtig. Smelt smør og lad det afkøle. Bland mel, maizenamel og bagepulver og sigt det over æggesnapsen. Tilsæt det smeltede smør og vend det hele forsigtigt i. Fyld dejen i en springform, fordret med bagepapir. Bag straks kagen i forvarmet ovn på nederste rille ved 180-200 grader i ca 30 min. Lad kagen afkøle inden den tages ud af formen. Kagen kan udmærket bages dagen i forvejen, den er da nemmere at skære igennem.

Kagen kan dybfryses.

Kog vand, sukker og vanillesukker til en tyk sirup. Lad den afkøle. Rør kvark og sukker sammen. Pisk fløden stiv og vend den i kvarken. Skær den kolde kage igennem. Pensl den enne bund med vanillesirup, fordel derover hindbærmarmeladen og derefter 1/3 af kvarkblandingen. Læg den anden bund ovenpå og pensl med resten af vanillesirupen. Stryg et tyndt og regelmæssigt lag kvarkblanding på kagens overflade og kant. Kom resten af kvarkblandingen i en sprøjtepose og sprøjt en kant hele vejen rundt på toppen af kagen. Pynt med friske hindbær. Stil kagen 1-2 timer i køleskabet før den skal serveres.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>