Der anvendes : Til 6 personer.
2 skiver skorpefrit hvidt brød (50 gram )
4-5 store velmodne tomater
2 små grønne peberfrugter
½ salatagurk
½ løg
2 fed hvidløg
70 ml. god olivenolie
¼ knust kommen.
5 spsk. vineddike eller citronsaft
½ liter koldt vand
Fremgangsmåde :
1 : Hæld koldt vand over brødet til det dækker. Skold og flå tomaterne, og befri dem for kerner. Skær tomatkødet i mindre stykker og kom tomatkødet i en blender, sammen med peberfrugter, som
er befriet for kerner, agurk, hvidløg og løg.
2 : Blend grønsagerne til pure – det kan evt. være nødvendigt at blende over 2 gange. Kom grønsagspuren i en terrin eller bowle.
3 : Pres vandet af brødet og blend det. Tilsæt olien mens blenderen kører, og kør til olien og brødet er en homogen masse. Tilsæt salt, kommen og vineddike – og blend kort.
4 : Bland brødmassen godt sammen med grønsagspuren. Tilsæt koldt vand til en passende konsistens. Suppen må ikke blive “pjasket”
Stil suppen koldt til den skal serveres.
Kommentar :
Tilbehør som serveres i små skåle kan være : Hakket løg, agurketerninger, skindfri hakket eller strimlet tomat, hakket peberfrugt eller hakket hårdkogt æg.
Grundsuppen kan stå klar i dagevis.
Gazpachoen kan også varmes op, og stivnes med husblas til krydre gele, som passer fint til fx. kold skinke eller andet koldtskivet.