Kategorier

Stines Chili con Carne (Mexicansk)

Hovedretter, Gryderetter, Hakket kød, Bønner m.m., Gæstemad – Personer: 12

½ kg Tørrede røde bønner
½ kg Tørrede hvide bønner
1 ½ kg Oksekød, hakket
3/4 kg Løg
5 Peberfrugter, røde og grønne
Friske chilier efter smag
6 cn Flåede tomater
Chilisauce
300 g Courgetter, revne
Masser af hvidløg
Sød chili (pulver)
Salt og peber
3 Laurbærblade
1 tb Sukker eller honning
Tilbehør:
Oliven – almindelige og marinerede
Syltede perleløg
Sambal Oelek
Marinerede chilipebrer og hvad man nu ellers kan finde på.

Bønnerne sættes i blød i rigelig vand natten over (min. 12 timer). Iblødsætningsvandet hældes ud, og bønnerne koges i letsaltet vand, igen rigeligt, til de er knapt møre – hver slags for sig. Skylles grundigt i koldt vand. Løgene skæres i både. Peberfrugterne renses, skylles og strimles. Chilierne skylles grundigt, og skæres i fine strimler. Tomaterne blendes eller hakkes ret fint. Gem væden. Courgetten/courgetterne renses, skylles og rives fint. Pil hvidløgsfeddene, hak dem fint eller skær dem i ganske tynde skiver. Brug en stor stegegryde af støbejern. Svits det hakkede oksekød i olie, evt. i flere omgange. Hæld kødet over i en skål og tør gryden af med et stykke køkkenrulle. Svits løg, hvidløg, peberfrugter og chilier i lidt mere olie, i 5-10 min, indtil løgene er klare. Bland tomaterne (incl. væde) i, rør rundt, og tilsæt så squash og krydderier – også en sjat chilisauce. Put kødet ned i gryden igen, bland godt og grundigt, og hæld så bønnerne ned til alt det andet igen. Lad det stå og knurre med låg på i mindst en times tid ved svag varme. Du må godt røre rundt ind imellem… Du må også godt lade være, men så brænder det garanteret på:-) Smag til med salt, peber, sukker/honning og evt. mere chilisauce, og servér med sprøde flutes, koldt smør og strømme af koldt øl.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.