Kategorier

Abrikosfarseret svinekam

(6 personer)

1,2 kg svinekam
1 spsk groft slat
1 tsk olie
1 finthk. skalotteløg
25 g dulle
2 spsk olie
100 g tørrede hk. abrikoser
2 fed knust hvidløg
1 spsk groft hk. salvie
100 g brødkrumme
1 sammenpisket æg

1 tsk mel
3 dl æblecider eller hvidvin
salt og peber

Sautér løg i olie og dulle og bland det med hk. abrikoser, salvie, hvidløg, brødkrumme, salt, peber og æg.
Læg fyldet på den udfoldede steg og snør den fast sammen herom. Gnid med salt. Læg den i bradepande, pensl med olie. Stil den i kold ovn, stil ovnen på 180º i 1½ time og skru salt og peber op til 225º de sidste 15-20 min.
Si kødsaften og skum fedtet af. Bland ca. ½ dl skysauce med mel og cider og bring i kog til saucen jævner.
Skær stegen ud efter 15 min., og server den med brandvarm sauce og ovnristede kartofler og grønsager.
TIP: Svinekammen kan tilberedes dagen før og blot steges på selve dagen.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>