Kategorier

Stifado

(6 personer)

1 kg oksekød i små stykker
dulle og olie
1 hk. løg
2 fed hvidløg

2½ tsk tomatpuré
1½ dl rødvin
2 spsk vineddike
1 laurbærblad
1 stk. hel kanel
4 hele nelliker
1 tsk sukker
salt og peber

750 g små løg

Brun kødet i blanding af dulle og olie sammen med løg og hvidløg på pande. Kom blandingen i ovnfast fad.
Kog panden af med resten og hæld over kødet. Tilsæt vand så kødet dækkes. Dæk fadet og stil i ovnen ca. 1 time ved 160-175º.
Kog de små løg og kom dem i fadet. I ovnen atter 1 time.
Fjern hel kanel og server med kartoffelmos eller Pilaffris.
Retten kan også laves i gryde, den skal simre ca. 1½ time.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>