Kategorier

Snegle

24 stk.

300 g mel
100 g smør/margarine
50 g gær
1 spsk sukker (25 g)
½ tsk salt (2.5 g)
1 æg
1 dl mælk.

Fyld:
Remonce af 100 g smør/margarine, 100 g brun farin, 2 tsk kanel.

Pynt:
Glasur af 100 g florsukker og 1 spsk kogende vand.

Mælken lunes, hældes i et fad – og heri opløses gæren. Mel og de øvrige ingredienser blandes i. Det hele æltes sammen til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted – tildækket. Dejen deles i to lige store dele og rulles ud til to firkanter (ca. 30×30 cm), hvorefter fyldet fordeles over hele fladen. Drysses med kanel, rulles sammen som til roulade og skæres ud i 12 lige store stykker, sættes på en smurt plade og trykkes flade, hæver ca. 20 min. på et lunt sted – tildækket. Pensles med æggestrygelse og bages på ovnens midterste rille ved 220° (middel varme) i ca. 8 min. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten. Efter afkøling pyntes sneglene med glasur.

Dybfrysning: Brødet lægges i en plastpose eller pakkes ind i alufolie el. frysefolie, mens det endnu er håndvarmt (ca. 42°) og opbevares i dybfryseren ved minus 18°. (Opbevaringstid ca. 6 mdr.)

Optøning: Ved stuetemperatur tager det 30-40 min. at optø brødet i fryseemballagen. I en forvarmet ovn – 200° (middel varme) – optøes brødet på ca. 5 min.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>