Kategorier

Strudsesteg med bigarade-sauce

(4 pers.)

2 strudsestege á ca. 350 g
1 appelsin
1 citron
1 skalotteløg
smør til bruning
1 spsk. sukker
2 dl. hvidvin
2 1/2 dl. hønsebouillon
lidt majsstivelse
salt og peber
1-2 spsk. appelsinlikør (kan udelades)

Skræl skrallen af appelsin og citron og fjern den hvide hinde på indersiden af skrallen. Skær skrallen i supertynde lange strimler og giv dem et opkog i vand. Spul med koldt vand og dryp af i sigte. Hak skalotteløget fint. Dup kødet med køkkenrulle og brun det på begge sider i fedtstof i en gryde. Tag kødet op og rør skalotteløg og sukker i. Lad det karamellisere. Tilsæt hvidvin og kog den ned til det halve. Tilsæt bouillon, saften fra appelsinen og den halve citron. Læg kødet tilbage i gryden og kog under låg ca. 10 minutter på hver side, til kødet er rosa indeni. Tag kødet op og lad det hvile i staniol og håndklæde.

Jævn til en tynd sauce med majsstivelse udrørt med koldt vand. Tilsæt appelsin- / citronstrimler og smag til med salt, peber og evt. appelsinlikør.

Skær kødet i tynde skiver og læg dem på et fad. Hæld list sauce over og pynt med bønner, halve appelsinskiver og evt. lidt brønskarse.

Serveres med den overskydende sauce, råstegte kartoffelbåde og kogte grønne bønner.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.