Kategorier

Varm timiansauce

Saucer, Tilbehør, Dressing – Personer: 4

1 ts Timian (tørret, knust)
2 dl Hvidvin
Citronsaft
½ ts Hvedemel
5 Æggeblommer
300 g Smør
Salt
Peber

Denne varme smørsauce serveres til kogte grønsager. Bland vin og timian og lad blandingen trække i ca. 20 min. Bland hvidvin og citronsaft, æggeblommer, salt, peber og en trediedel af

smørret, der er skåret i småstykker. sigt melet i under omrøring. Opvarmes i vandbad under omrøring, indtil saucen bliver tykkere i konsistens. Tilsæt yderligere en trediedel af smørret. Når

dette er rørt godt i, tilsættes den sidste portion smør. Saucen skal da have en mayonnaise lignende konsistens. Skiller saucen, tilsættes en spiseskefuld iskoldt vand under kraftig omrøring.

Kilde: Leif Jørgensen, 02 Sep 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.