(8 store/12 små)
60 ml smør
180 ml. flormelis
4 æggehvider
180 ml mel
½ tsk mandelessens
Forvarm ovnene til 190º.
Smelt smøren og lad det køle til det er lunkent.
Pisk resten sammen og vend smør i. Rør til jævn masse.
Øs 3 spsk/2 spsk dej op på en bageplade og lav – med en ske – en rund vaffel ca. 12,5/9 cm i diameter. Der skal være plads til to vafler på hver plade.
Bag i 12-15 min.
Tages ud og løftes af pladen med en paletkniv. Læg over en kagerulle, så de køler af i afrundet form eller form til tulipaner, kræmmerhuse eller cigarer.
Opbevares tørt.
Tulipaner: Når vaflerne er bagt lægges de i linseforme, suppeskåle eller bagsiden af et glas, så der formes en skål. Fold kanterne, så der fremkommer en facon der ligner blomster. Afkøles.
Ideel til is eller budding.
Kræmmerhuse: Rul hver vaffel omkring en træske, så der formes et kræmmerhus. Afkøles.
Cigarer: Rul hver vaffel rundt om skaftet af en træske, så den får facon som en cigar.