Kategorier

Flødevafler

For at kunne bage disse vafler er man nødt til at have et specielt vaffeljern, som fås både til el og gas.

Man kan iøvrigt også få nogle helt specielle elektriske vaffeljern, som bager vaflerne på begge sider samtidig, så man ikke behøver at vende jernet.

7 – 8 plader 4 – 5 hjerter:
5 dl piskefløde
180 g mel
1 dl vand
100 g smeltet smør
evt. lidt ekstra smeltet fedtstof til vaffeljernet

Tilberedningstid: Ca 50 min i alt

Hviletid: 1 time

Begynd med at piske fløden stiv i en skål. Derefter sigtes melet direkte ned over flødeskummet og vendes meget forsigtigt i sammen med vandet.

Denne tykke dej skal stå og hvile i 1 time, hvorefter det smeltede, afkølede smør røres forsigtigt i. Varm vaffeljernet op. Det skal være godt varmt. Hvis det er teflonbehandlet, behøver man ikke at smøre det, ellers skal det smøres med en smule fedtstof, inden den første plade bages. Derefter skulle det ikke være nødvendigt mere. Kom ca 1 spsk dej i hvert hjerte i vaffeljernet, luk vaffeljernet sammen og bag vaflerne ca 2 min på hver side, til de er guldne og sprøde. Vaflerne skal serveres varme, allerhelst umiddelbart efter bagning, men hvis det ikke er muligt, kan vaflerne holdes varme i en lun ovn med åben dør. Men de må endelig ikke lægges oven på hinanden, for så bliver de bløde. Kan spises med syltetøj, frysetøj eller bare drysset med flormelis.

Varation: Vaflerne bliver knap så fede, hvis man i stedet sigter de 180 g mel ned over 5 dl creme fraiche 18%, vender ½ dl pilsner og ½ dl vand i creme fraichen sammen med melet og lader dejen hvile 1 time, før 100 g smelet, afkølet smør vendes i. Bages derefter som ovenfor beskrevet.

Kilde: Dansk julemad af Vivi Berendt

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.