Kategorier

Urtesovs à la Bearnaise

Anvendelse: Oksesteg, hakkebøf eller rødt kød

1 gulerod (100 g)
100 g selleri
1 løg (100 g)
4 dl kraftig bouillon
2 æggeblommer
½ tsk salt
4 spsk hvidvinseddike og 10 knuste hvide peberkorn eller 1½ spsk bearnaiseessens
1 spsk tørret estragon

Skræl og skær urterne i små stykker, og kog dem møre, 10-15 minutter, under låg i bouillon. (Hvis der ikke bruges bearnaiseessens: Kog edike og peberkorn ind til det halve. Si peberkornene fra). Blend æggeblommer med salt og eddike-indkog eller bearnaiseessens. Tilsæt urterne og bouillon lidt efter lidt, og blend til urterne er helt findelte. Varm sovsen godt igennem under omrøring. Den må ikke koge – så skiller den. Tilsæt estragon, og smag til med salt og peber.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.