Kategorier

Ungarsk gullasch med surkål

Hovedret, Svinekød, Gryderet – Personer: 6

2 store løg
smør eller margarine
1 dåse sauerkraut (½ kg)
1 kg svinebov
½ spsk karry
2 spsk tomatpuré
3 dl bouilion
2 frankfurterpølser
salt & peber
1 dl kaffefløde
2 spsk Maizena

Løgene snittes og snurres i smør uden at tage farve. Surkålen med lage tilsættes og snurrer fortsat ved svag varme. I en anden gryde svitses karry et øjeblik, inden kødet der er skåret i tern brunes. Der spædes med bouilion og krydderierne tilsættes. Kødet koges under låg og ved svag varme, til kødet er mørt, ca. 1 time. De sidste 15 min. tilsættes kål, løg og de udskårene pølser. Maizena udrøres med fløden, og retten jævnes hermed. Retten serveres med kartoffelmos eller brød

Tips: Surkålen kan erstattes med hvidkål, men der må da tilsættes lidt vand og evt. lidt eddike

Tilberedningstid: Ca 1½ time

Kilde: Michael Aggerholm, 04 Sep 93

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.