Kategorier

Tvebaksbudding

4 personer

En gammel ærøsk sømandsret.

250 g rasp
4 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
150 g smør
3 spsk mel
1 håndfuld rosiner
½-1 liter mælk
1 knsp bagepulver
vanille
evt kardemomme
½ kg jordbær (frosne)
sukker

Smørret smeltes og røres sammen med rasp, æggeblommer, mel, sukker og salt. Mælken tilsættes, så der opnås en tyk grød. Lad det hvile nogle minutter, hvorefter der tilsættes yderligere lidt mælk om nødvendigt. Rosiner tilsættes. Smages til med vanilla og evt kardemomme. Grøden hældes i en smurt budding form med låg og koges i vandbad i 1½-2 timer. Jordbærrene tilsætte lidt vand, koges og smages til med sukker. Jævnes.

Servering: Buddingen serveres varm med lunken jordbærsovs. Retten betragtes som en hovedret.

Kilde: Jørgen Boe Mikkelsen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.