Kategorier

Chokoladebudding

4 – 6 personer

6 blade husblas
100 g mørk chokolade
1 dl stærk kaffe
½ dl mælk
1 stang vanille
3 æggeblommer
3 spsk sukker
2 ½ dl piskefløde

Pynt:
Fintrevet appelsinskal

Tilbehør:
Flødeskum

Udblød husblasen i koldt vand. Knæk chokoladen i mindre stykker og smelt den i kaffen. Tilsæt mælk og den flækkede vanillestang og bring det i kog. Pisk æggeblommer og sukker tyk og skummende. Pisk lidt af den kogende chokolademælk i æggene og hæld det derpå tilbage i gryden. Varm blandingen til kogepunktet – cremen må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen, knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme creme under omrøring. Lad cremen bliver kold – rør af og til i den, så den ikke trækker skind. Pisk fløden til skum og fold den i med let hånd. Hæld buddingen i en skål eller små portionsglas og stil den kold. Pynt med fintrevet appelsinskal og flødeskum eller giv flødeskum til.

Tips: Buddingen kan tilsættes lidt reven appelsinskal og/eller hakkede mandler, nødder eller valnødder.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.