Kategorier

Tranebærpie

100 g smør
3 dl mel
1 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1 æggeblomme
½ kg tranebær
1 stor moden pære
2 dl honning
1 dl rosiner
2 dl ristede, hakkede nødder
4 spsk appelsinjuice
½ tsk kanel
3 tsk maizenamel

Kom fedtstof, mel, sukker, vanillesukker og æggeblomme i en køkkenmaskine og kør det hele til en grynet masse. Form den til en dejkump og lad den hvile koldt i plastfolie ca 1 time. Rul dejen ud, beklæd en oieform med den og bag den ved 200 grader på midterste rille i ca 30 min. Lad pieskallen køle. Kog tranebær i ½ dl vand på svag varme, under omrøring, 5 min. Skær pæren i små stykker. Kom pære, honning, rosiner, nødder, appelsinjuice, kanel og maizenamel ned i tranebærrene. Lad det simre, til det bliver tyk. Hæld fyldet i pieformen og lad den stå mindst et par timer i køleskabet. Tag pien ud lidt før du vil servere den.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.