Kategorier

Fin sommerpie med bær

Mørdej:
100 g smør
1 æggeblomme
½ æggehvide
3/4 dl sukker
2 ½- 3 dl hvedemel

Fyld:
100 g marcipan
2 æggeblommer
2 tsk vanillesukker
1 ½ dl piskefløde
5 dl kirsebær
1 dl sukker

Rør æggebkommer og fedtstof smmidigt. Pisk hele hviden, så den er let at dele. Rør æggehvide og sukker i dejen og rør det smidigt. Tilsæt hvedemel og rør dejen jævn og fin. Lad dejen hvile koldt 1 time. Rul eller tryk dejen ud i en pieform. Træk dejen op ad kanten. Bages ved 200 grader på nederste rille i ca 12-15 min. Lad pieskallen køle. Riv marcipanen groft. Bland den med æggeblommer og tilsæt vanillesukker og den Piskede fløde. Hæld blandingen i formen. Skyl bærrene og læg dem i formen. Drys med sukker. Bages i 15-20 min eller til bærrene er bløde, og tærtem er gylden. Lad den køle. Sigt flormelis over og servér.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.