Kategorier

Tortelli alla mugellana al sugo (fyldt pasta)

6 personer

300 g mel
3 æg
3 spsk mælk
salt

Fyld:
300 g kogte kartofler
6 spsk pastasovs(se opskrift)
2 fed hvidløg
4 spsk hakket persille

Melet lægges i en stor bunke på bordet. En stor fordybning laves, og æg og mel kommes heri, en knivspids salt tilsættes. Dejen piskes/æltes med en gaffel eller finger, mens melet gradvis trækkes ind til en lind dej, der æltes igennem på bordet. Dejen hviler i ca. ½ time. Kartofler moses og røres sammen med pasta sovs, persille og hvidløg. Smages til med salt og peber. Dejen rulles ud-evt. på en pastamaskine. Stikkes ud med et glas. På hver lægges en skefuld fyld. Dejen foldes omkring fyldet, og trykkes sammen med fingrene, langs kanten. Pastaen koges ca. 5 min. i rigeligt kogende vand, trækker derefter i ca. 5 min. i vandet, vendes i pastasovs, serveres straks.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.