Kategorier

Grundopskrift på pasta med spinat

4 portioner

200 g frisk spinat eller 100 g frossen Spinat, ca.
3 Æg
1 tsk Oliven- eller majsolie
300 g Semolinamel (durum hvedemel)

Spinaten skylles, stilkene nippes af og den blancheres 1 minut i ganske lidt vand. Blendes, bestem selv hvor fint, jeg synes det er smukt, hvis man kan skelne spinatstykkerne i pastaen. Den blendede spinat tilsætes melet sammen med æg og olie. Herefter samme fremgangsmåde som i “Grundopskrift på frisk pasta fettuccine”.

Grundopskrift på frisk pasta fettuccine:
300 g Semolinamel (durum hvedemel)
3 Æg
1 spsk Majs- eller olivenolie

Redskaber:
Lille håndpastamaskine og evt. kagerulle.
 
Melet hældes i en skål. Æggene slåes ud og tilsættes sammen med olien. Ingredienserne røres sammen med en gaffel. Når melet har opsuget æggene, æltes dejen godt igennem i ca. 10 min. Den skal være blank, elastisk og have en passende sejhed. Hvis den er for fast, så tilsæt lidt vand. Hvis den er for fugtig og klistret, så tilsæt lidt mere mel. Udrulningen kan ske enten ved hjælp af kagerulle eller nemmere og mere effektivt med en pastamaskine. Dejen rulles igennem pastamaskinens valser, så der dannes tilpas tynde plader. Tyndt udrullet pasta er mere raffineret, men kræver ekstra omhu ved kogning. Dejpladerne tørrer i nogle min., inden de skæres i tynde strimler. Kan opbevares i køleskabet forsigtigt spredt ud på en bakke, så strimlerne ikke klumper sammen. Dækkes med et viskestykke, så de ikke tørrer ud.

Kilde: “Pasta Basta – anderledes pastaretter”

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>