Kategorier

Torskekinder med æble og timian

4 personer

Kulmulekinder eller dobbelthagen fra kulmule eller torsk kan erstatte torskekinder. Kulmulens fjæs er bedst.

800 g torskekinder
4 skalotteløg
¼ dl æbleeddike
½ dl æblemost
1 dl piskefløde
50-100 g smør
6 kviste timian

Smelt lidt smør en gryde. Kom timian ved.

Hak skalotteløg fint og sauter i smørret til løgene er klare.

Bland æblemost -og eddike sammen.

Hæld æblesaften i gryden ad to omgange, og kog den ind til ca. en tredjedel af det oprindelige volumen.

Hæld piskefløden ved og kog igennem til saucen har en passende konsistens.

Smag til med salt og peber.

Pisk det kolde smør i, og hold saucen på svagt blus til den skal serveres.

Lav Kåltoppe med bacon og ost.

Damp fiskestykkerne i smør i en tykbundet gryde.

Krydr med salt og peber.

Server med sauce og kåltoppe med bacon og ost.

Giv gerne kogte jordskokker, eller f.eks. skiveskårne ovnstegte jordskokker, til.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.