Kategorier

Tirami Su – italiensk dessert med kaffe

Desserter, Ost, Brød m.m., Spiritus – Personer: 8

500 g Mascarpone (*)
4 Æggeblommer
2 ts Vanillesukker
250 g Biscuit-stænger (**)
1 dl Mandellikør
1 dl Meget stærk kaffe
2 tb Kakao

Tips:
(*) Mascarpone er frisk, italiensk ostemasse. Kan købes hos større, velassorterede osteforretninger og hos delikatesseafdelinger som den i “Mad og vin”, Magasin, København. Hvis man ikke kan skaffe mascarpone, kan den erstattes af 250 g vanillekvark og 250 g flødeost.

(**) Biscuit-stænger: “Boudoirs”, Sponge Fingers” eller “Lady Fingers”.

Creme: Pisk mascarponen (eller kvark og flødeost) med æggeblommer og vanillesukker. Halvér vanillemængden hvis der bruges vanillekvark. Læg halvdelen af biscuit-stængerne i bunden af et firkantet fad. Stænk med halvdelen af likøren og kaffen. Hæld halvdelen af cremen over. Dæk med den anden halvdel af biscuit-stængerne. Stænk med likør og kaffe og dæk med resten af cremen. Sæt fadet i køleskabet nogle timer, eller natten over. Drys med kakao inden serveringen.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>