Kategorier

Tigerkage – Glutenfri

50 g dulle
3 hele æg
2 dl sukker
2½ dl kartoffelmel
1½ tsk bagepulver
1 spsk vanillesukker
2 spsk cacao
2 spsk varmt vand

Tigerkagen skulle gerne blive brun- og gulstribet. Den er uden hvedemel, praktisk hvis du har en glutenallergiker i familien eller vennekredsen
Smelt dullen i en gryde og lad det køle lidt.
Pisk æg og dukker skummende. Bland kartoffelmel, bagepulver og vanilledukker og kom det i æggene sammen med det smeltede dulle.
Vær på vagt, cacao og vand skal bruges om lidt.
Bland det hele med en dejskraber og kom halvdelen af dejen i en smurt sandkageform på ca. 1½ L.
Rør cacao og vand i resten af dejen og hæld den oven på den lyse dej.
Træk en gaffel gennem dejen, så den lyse og mørke blandes. Sæt kagen i ovnen på nederste rille og bag den ca. 45 min ved 175º.
Afkøl formen lidt på en rist, inden kagen vendes ud til afkøling på risten.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>