Kategorier

Citrontærte

Mørdej:
200 g mel
100 g smør
1 spsk sukker
3-6 spsk koldt vand

Fyld:
2 æg
225 g sukker
75 g smeltet smør
reven skal fra 1 citron
1 dl friskpresset citronsaft

Pynt:
drys af flormelis

evt. syltede citronskiver, lavet af 1 citron skåret i papirtynde skiver kogt i 1 dl sukker og 2 spsk vand.
Ælt mørdejen sammen og stil den på køl i mindst en time. Rul den derefter ud og læg den i en smurt tærteform, og skær dejen til. Sæt ovnen på 200C. Pisk æg og sukker til fyldet – det skal være lyst og luftigt. Tilsæt så smeltet smør (afkølet!) og citron skal og saft, og hæld fyldet i den ubagte tærtebund. Sæt tærten i ovnen og skru ned for varmen til 175C. Bag tærten i ca. 35 min. – hold øje med overfladen. Lad tærten stå 10 min. for eftervarme.

Servering: Pynt med syltede citronskiver eller flormelis. Server kold eller lun med koldt flødeskum, eller vanilleis.

Kilde: Maiken Schmidt

Minder om denne opskrift:

1 comment to Citrontærte

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>