Kategorier

Tærte med jordbær

Tærtedej:
150 g smør
75 g flormelis
225 g mel
1 æggeblomme
½ dl koldt vand

Mazarinmasse:
75 g marcipan
75 g sukker
75 g smør
1 spsk mel
50 g hakkede mandler
1 æg

Creme:
2 dl cremefraiche 38%
1 spsk flormelis
½ stang vanille

Desuden:
500 g friske jordbær
evt. ribsgelé

Smør, flormelis og mel hakkes sammen og samles hurtigt med vand og æggeblomme. Lad dejen hvile koldt et par timer, før den rulles ud og lægges i en tærteform. Marcipan og sukker blendes godt sammen og smør piskes i. Mel og mandler tilsættes, og ægget piskes i. Fordel Mazarinmasse i bunden af den rå tærtebund, bag tærten ca. 30 min ved 180° og lad den køle af. Tærten kan bages dagen før og opbevares køligt og tørt. Pisk cremefraiche, flormelis og vanillemarv, til det er stift, og fordel det i den afkølede tærte. Skyl og tør jordbærrene, pluk blomsten af og fordel dem oven på cremen hele eller halve, alt efter størrelse. Server tærten, som den er, eller pensl bærrene med smeltet ribsgelé.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.