Kategorier

Sulu køfte

Supper, tyrkisk

500 g oksekød hakket
200 g fin bulgur
1 æg
1 bdt. hakket persille
1 stort hakket løg
1 tsk peber
1 tsk paprika
2 tsk salt
2 tsk koncentreret tomatpure
1 spsk mel

Kogevandet:
1 spsk margarine
1 lille spsk koncentreret tomatpure
1 tsk paprika
2 liter vand
3 tsk salt

Alle ingredienserne til kødbollerne æltes meget grundigt sammen til farsen er fast og ikke mere fornemmes “våd”. Hænderne dyppes i vand og kødbollerne trilles i en størrelse der svarer til suppeboller. Til kogevandet smeltes margarinen. Tomatpure og paprikasvitses heri. Til sidst tilsættes vand og salt. Det bringes til kogepunktet, hvorefter bollerne kommes i. Når vandet igen kommer i kog, skrues ned på lav varme og bollerne koger nu færdige i en halv time.

Suppen anrettes med en skefuld youghurt naturel hældt over hver portion. Brøs(simit) og salat serveres til.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.