Kategorier

Roulade med chokolademousse

Rouladedej:
2 æg
100 g sukker
25 g hvedemel
25 g kartoffelmel
½ strøget tsk bagepulver

Chokolademousse:
100 g chokolade
½ tsk kaffepulver
1 spsk vand
2½-3 dl piskefløde
1 æggeblomme

Dejen: Her pisker de først æggehviderne meget stive, heri blandes æggeblommer skiftevis med sukkeret, og det hele piskes kraftigt sammen. Til sidst sigtes de to slags mel med bagepulveret i, og dejen røre nu let sammen og fordeles i en lille bradepande, ca 30 * 40 cm, foret med velsmurt foliepapir. Bager på nederste rille ved 240 grader i 8-10 min. Vendes ud på sukkerstrøet papir, og foliepapir fjernes. Nu lægger de et hårdt opvredet viskestykke over den varme kage, og herover den varme bradepande. Dette afsvales, så kan du senere nemt rulle kagen uden at den knækker.

Fyldet: Chokoladen smeltes for svag varme i en tykbundet gryde sammen med den den udrørte pulverkaffe; dette afsvales til en ensartet masse, og så røres æggeblommen i. Til sidst, stadig mens chokolademoussen er lidt lun, tilsættes fløden, der kun er pisket til en tyk creme, ikke helt stiv. Pisk ikke mere, bland kun let, og stil moussen koldt. Så er den nem at smør ud på den kolde roulade, der nu rulles sammen på den lange led, først en fast kant, og omkring denne rulles kagen sammen. Lægges på sammenføjningen i papiret, koldt, og er lige til at skære i skiver.

Rouladen kan fryses.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>