(4 pers.)
4 strudsesteaks á 150 g
smør til bruning
salt og peber
evt. lidt bredbladet persille til pynt
Sauce:
1 finthakket skalotteløg
15 g smør
1 spsk. hvidvinseddike
1 dl madeira el. portvin(kan erstattes med bouillon)
2 1/2 dl god hønsefond el. bouillon
1 spsk. majsstivelse udrørt med 2 spsk. koldt vand
100 g halverede og udstenede blå druer
100 g halverede og udstenede grønne druer
salt og peber
50 g smør i tern
Kartoffelgratin:
(beregn 1-1 1/2 time i ovnen)
1 1/2 kg. kartofler
150 g Boursin eller anden hvidløgs-krydder-urteost
2 1/2 dl mælk
salt og peber
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Rør hvidløgsosten blød med mælk. Læg kartoflerne i et smurt ovnfast fad og hæld osteblandingen over. Dæk fadet med alufolie og stil det i ovnen ved 200 C i 45 min. Fjern folien og lad fadet stå i ovnen til kartoflerne er møre og overfladen gyldenbrun.
Til saucen, som kan gøres parat i god tid, sauteres skalotteløg i fedtstof et par min. Tilsæt hvidvinseddike og madeira og kog ned til 2/3. Tilsæt bouillon og jævn med majsstivelse. Kom druerne i saucen og kog den igennem. Smag til med salt og peber. Pisk smørret i saucen lige før servering. Dup strudsesteaksene tørre med køkkenrulle. Drys med salt og peber. Brun steaksene i fedtstof på panden i 4-5 min. på hver side, afhængig af tykkelse og hvor rødt, man ønsker kødet (må IKKE gennemsteges)