Kategorier

Stockholmkager

Antal: ca. 50 stk.

Dej:
150 g smør
3/4 dl sukker
1 æggeblomme
2 tsk vanillesukker
3 ½ dl hvedemel

Fyld:
Hindbærsyltetøj

Pynt:
Finthakkede mandler eller nødder

Rør fedtstof og sukker. Tilsæt æggeblomme og vanillesukker. Rør mel i dejen til den er smidig. Form dejen til 2 ruller, ca 2 ½ cm i diameter og ca 28 cm lange. Tril rullerne i mandler eller nødder. Lad stængerne hvile i køleskabet ½-1 time. Skær stængerne i ca 1 cm tykke skiver. Læg dem på plader med bagepapir. Lav en fordybning midt i hver kage og kom syltetøj i. Bag kagerne midt i en 175 grader varm ovn ca 14 min eller til de er lyst gyldne. Lad kagerne køle af på en rist. Opbevar kagerne i en dåse med tætsluttende låg eller frys dem ned. Læg gerne smørrebrødspapir mellem lagene, så kagerne ikke klistrer sammen.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>