Kategorier

Stegt sild med forårsgrønt og krydderurtesauce

Hovedretter, Fisk, Gæstemad, Div. urter – Personer: 4

8 friske sild
rugmel til panering
salt
olie til stegning
12 små nye gulerødder
12 friske asparges
finthakkede krydderurter

Tilbehør:
nye kartofler
hakket persille

De rensede sild befries for ben og krydres med salt. Bukkes sammen, vendes i rugmel og steges i (hjertevenlig) olie, 3-4 min. på hver side, til de er gyldenbrune. Kog gulerødderne skånsomt, så de forbliver sprøde. Asparges koges i spilkogende vand, ca. 2-3 min. Krydderurtesaucen er en god fiskefond, som koges jævn med fløde (forhold 1:1) og smages til med salt og peber og slutteligt tilsættes finthakkede krydderurter såsom estragon, purløg eller dild, alt efter smag. Serveres med nye kartofler og hakket persille.

Kilde: Stine Hansen, 23 Aug 93

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>