(4 pers)
Dressing:
3 1/2 dl syrnet fløde 9%
1 tsk stødt koriander
1/2 tsk groft salt
friskkværnet peber
Salat:
200 g pillede appelsiner i både
200 g fintsnittet hvidkål
125 g æble i tynde både
Stegt hornfisk:
400 g udbenede hornfisk
1 spsk sød, mild sennep
2 spsk rugmel
1/4 tsk groft salt
25 g smør
Tilbehør:
Kartofler
Dressing: Smag syrnet fløde 9% til med koriander, salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Salat: Fjren hinderne fra appelsinbådene. Læg hvidkål i et fladt fad og fordel herpå appelsin- og æblebåde. Hæld dressingen over salaten og stil den tildækket i køleskabet.
Stegt Hornfisk: Halver Hornfiskene på tværs. Pensl kødsiden med sennep. Fold Hornfiskene på tværs og luk dem med en kødnål. Vend dem i en blanding af rugmel og salt. Lad smørret gyldne på en pande og steg Hornfiskene ca. 5 min. på hver side.
Tips: I stedet for Hornfisk kan anvendes Sild.
Kilde: Mortens Opskriftsamling