Tilbehør, Forret, Fisk – Personer: 12
600 g Frisk Spinat
3 l Vand
4 ts Groft Salt
700 g Fersk laksefilet u. skind
1/8 ts Cayennepeber
1 Æg
1 ½ ts Limesaft
1 ½ dl Creme Fraiche 18%
1 ½ dl Creme Fraiche 38%
Friskkværnet Peber
1/4 l Piskefløde
Laksepaté: Skær de groveste ribber af spinatbladene og skyld dem grundigt. Kom spinatbladene i 3 liter kogende vand tilsat 2 ts salt i ca 1min. Hæld dem i en sigte og pres dem fri for vand. Fjern eventuelle ben fra laksefileten. Skær et stykke af den tykkeste del af fileten (ca 24 cm), så det passer til et ovnfast fad (ca 1.5 l). Skær resten af fileten i tern. Kom piskefløde, æg, laksetern, 1.5 ts salt og cayennepeber i en foodprocessor/hurtighakker, og hak det ved hurtig hastighed i ca 30 sek., farsen skal være sammenhængende. Smør formen. læg lagvis – og i nævnte rækkefølge – Laksefars, Spinatblade, laksestykket, Spinatblade og laksefars, bank formen let mod bordpladen, dæk formen med et låg eller alufolie og bag pat‚en midt i ovnen i ca 1 time og 10 min. ved 150 grader. Pat‚en stilles derefter tildækket i køleskabet i 12-24 timer.
Limedressing: Smag creme fraiche’en til med limesaft, 0.5 ts salt og peber. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Rør den op inden servering. Pyntes med Limebåde & Citron melisse Serveres med Flutes
Kilde: Henrik Nielsen, 19 Aug 93