Kategorier

Spaghetti Bolognese

4 personer

Denne kødsovs forener børnenes forventninger til en traditionel ret med de voksnes ønsker om mere smag.

400 g hakket oksekød (max 12% fedt)
1 spsk olie
2 løg (ca. 200 g)
2 fed hvidløg
2 gulerødder (ca. 200 g)
¼ selleri eller 3-4 stilke bladselleri
2 tsk oregano
1 tsk timian
1-2 spsk eddike f.eks. balsamico-eddike
2 dåser flåede tomater
salt
peber
300 g spaghetti

Opvarm olien i en gryde eller sautérpande, og svits kødet let, så det netop ændrer farve,
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder og selleri og skær dem i terninger.
Kom grøntsager og krydderurter i gryden, og svits videre et par min. Tilsæt eddike og herefter tomater. Tilsæt salt og peber, og lad retten simre uden låg i ca. 10-15 min.
Kog spaghettien, og smag kødsovsen til med salt og peber.

Tip: Lav dobbelt portion, og gem den ene portion til næste dag, hvor kødsovsen f.eks. kan bruges til lasagne, mousaka eller dækkes til med et lag kartoffelmos og gratineres i ovnen. Eller frys den ene portion ned – så har I altid ordentlig mad i huset.

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: “Let Sovsen, Jensen!”, 1995 – Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.