Kategorier

Spæde salater med høvlet Parmesan og valnødder

4 personer

Ca. 1½ l blade af blandet salat, så vidt muligt valgt mellem de spædeste salater men kan blandes op med mere fyldige salater af f.eks. iceberg, rucola, brøndkarse, radicco, krøsalat, mælkebøtteskud, små spinatblade, feldsalat, romersalat m.m.

Dressing.
½ fed hvidløg
1½ tsk dijonsennep
1 tsk groft salt
¼ tsk friskkværnet peber
½-1 spsk sherryeddike
2-3 spsk olivenolie(evt. valnøddeolie)

Fyld:
50 g valnødder
75 g høvlet Parmesan

Skyl salaten, riv den i mindre stykker og læg disse til at tørre på et viskestykke. I bunden af salatskålen, der gnides med hvidløg, piskes sennep, salt, peber, og eddike sammen. Olien tilsættes i en tynd stråle under piskning, så dressingen bliver tyk. Salaten lægges ovenpå og vendes først rundt med dressingen i det øjeblik, den skal spises. Høvl Parmesan i flager på siden af rivjernet. Drys øverst sammen med nødderne og gem lidt til pynt, når salaten er vendt. Serveres med friskbagte brød.

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>