Kategorier

Cæsar-salat

10 personer

3 romainesalathoveder
18 ansjosfileter
6 skiver toastbrød
3 spsk smør
3-4 fed hvidløg
18 spsk fintreven Parmesanost
8 spsk olivenolie
4 spsk vineddike
1-1½ tsk salt
½ tsk hvid peber
6 rå æggeblommer

Gør salathovederne i stand, skil dem i enkelte blade, som skylles grundigt og får lov at dryppe godt af, inden de rives i mindre stykker. Ansjosfileterne skæres i strimler. Skær brødskiverne i terninger og steg dem gyldne i smørret. Når de er færdige, lægges de til afkøling på fedtsugende papir. Rør olien med vineddike, salt og peber. Pil hvidløgsfedene og pres dem direkte i dressingen. Bland salatbladene med ristede brødterninger, ansjosfileter og reven ost og vend dressingen i. Pisk æggeblommerne let sammen og vend dem i salaten, til alle blade er glinsende blanke.

Kilde: Bent Sørensen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.