Kategorier

Søsterkage

25 g gær
æg til pensling
1 1/4 dl mælk
2 spsk sukker
3 æg
25 g mandler
1 spsk sukker
250 g mel
100 g smør
3 spsk hakket sukat
1 dl rosiner

Gæren smuldres i bagefadet. Hæld lidt af den lune mælk i og rør det glat. Hæld resten af mælken i. Pisk æggene let sammen med sukkeret. Rør melet i og lad dejen hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. Stil også smørret lunt så det er blødt når dejen er hævet. Rør smørret smidigt. Bland rosiner og sukat i og slå det med en træske i den hævedede dej. Hæld dejen i en smurt springform og lad den hæve til dobbelt størrelse. Den pensles med æg og drysses med snittede mandler og sukker. Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 45 min. Afkøles i formen.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.