Kategorier

Små havregrynskager med flødeskum

Antal: ca. 18 kager

100 g smør
100 g lys farin (ca. 1½ dl)
100 g havregryn

Pynt:
100 g overtrækschokolade
2 appelsinskiver skåret i 1/8

Fyld:
2 dl piskefløde
½ dl appelsinsaft
1 tsk revet appelsinskal

Rør smør og farin godt. Vend havregrynene i. Smør dejen tyndt ud på bagepapir eller smurt bageplade i 36 små runde kager (ca. 6 cm i diameter), med god afstand imellem. Bag dem midt i ovnen. Når kagerne er afkølede overtrækkes halvdelen med smeltet overtrækschokolade, og pyntes med appelsinstykker.

Inden servering: Pisk fløden stiv, og vend forsigtigt appelsinskal og -saft i. Læg fyldet imellem kagerne.

Bagetid: Ca. 5 min. ved 200 grader.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.