4 personer – 1. premie i Århus Stiftstidendes læserkonkurrence april 1996.
100 g skrællet, groft reven gulerod
125 g skyllet, groft reven courgette
2 pillede, finthakkede skalotteløg (eller 1 stort)
1 dl fløde 13%
2 små eller 1 stort æg
50 g mel
salt
hvid friskkværnet peber
Tilbehør:
200 g frisk stenbiderrogn
salt
1 lille bæger creme fraiche 38%
Pynt:
klippet purløg eller dild
Bland de revne, rå grønsager i en skål. Pisk æggene med fløde, mel, salt og peber og bland grønsagerne i dejen. Bag 12 små pandekager af dejen. Brug en stor pande, så du kan bage 4 ad gangen. Bag dem på begge sider, til de er sprøde og gyldne. Hold dem varme i ovnen på et ovnfast fad.
Pisk stenbiderrognen med et piskeris. Hinderne samler sig efterhånden om piskeriset og kan herefter nemt fjernes. Gentag processen med rognen liggende i koldt vand. Hæld rognen i en trådsigte til afdrypning. Smag til med salt og stil den køligt til serveringen.
Server lune pandekager på en tallerken. Læg en god portion stenbiderrogn og creme fraiche ved siden af og pynt med purløg eller dild.
Kilde: Susan Jacobsen, Højbjerg