Forretter, Frokostret – Personer: 4
450 g renset stenbiderrogn
2 spsk salt
1 dl hvidvin
Pandekagedej:
1 dl mælk
100 g boghvedemel
1/4 l creme fraiche
25 g gær
1 tsk salt
3 æggeblommer
3 æggehvider
50 g smør
Pynt:
creme fraiche
1 skive røget laks
1 hakket rødløg
dild
Vend stenbiderrognen med salt og hvidvin og lad den trække ca ½ time i køleskabet. Blinis: Rør mælk og mel til en jævning og rør creme fraiche, smuldret gær, salt og æggeblommer i dejen. Lad hvile ca. 15 min. Vend de stiftpiskede hvider i dejen, og til sidst det smeltede, afkølede smør. Bag ca. 10 små, tykke pandekager – evt. på en spejlægspande. Anret de varme pandekager på forvarmede frokosttallerkner, og læg 3-4 spsk. stenbiderrogn på hver. Pynt med creme fraiche, strimlet laks, rødløg og dild.
Kilde: Stine Hansen, 06 Sep 93