Kategorier

Skagen kartoffelsalat med sild

4 – 6 Personer

600 g kogte kartofler
1 løg (100g)
8 skiver syltede rødbeder (100 g)
3 marinerede sildefileter (180 – 200 g)
1-2 æbler (150 g)
50 g let mayonnaise
4 dl tykmælk eller A 38
1-2 spsk fransk sennep
1-2 tsk karry
½-1 spsk eddike
evt. ½ tsk sukker
3 hårdkogte æg
purløg

De kogte kartofler skæres i skiver eller terninger. Løget pilles, æblet skrælles eventuelt og begge dele skæres i terninger. Alle delene blandes og lægges på et fad. Let mayonnaise og tykmælk blandes, og krydderierne tilsættes. Dressingen smages til. Smagen bliver fyldigere efter 1/2 – 1 time. Dressingen fordeles over fyldet. Sildene skæres i små snitter og lægges over. Æggene skæres i skiver eller hakkes og lægges på mellem sildene. Purløg klippes over.

Servering: Der serveres rugbrød til.

Kilde: Kartoffelavler Frede Gaardlund – Laust Nielsen

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>