Der anvendes : til 6-8 personer
2 store appelsiner
2 citroner
1 dl sukker
2 flaske spansk rødvin
1 dl cognac
Desuden anvendes :
2 flasker apollinaris (erstat eventuelt med mousserende hvidvin)
Isterninger
Fremgangsmåde :
Skyl appelsiner og citroner og skær dem i tynde skiver, der skæres over en gang. Læg frugten i en glaskande eller en bowle og drys sukkeret over. Derefter hældes rødvinen ved og cognac’en.
Stil sangria’en til afkøling. Når den skal drikkes, hælder man en bakke isterninger i kanden eller bowlen og fylder op med apollinaris (eller mousserende hvidvin.
Tip : En anden populær opskrift erstatter cognac’en med Grand Marnier eller Contreau. Her skræller man frugterne, inden de skæres i skiver og man tilsætter en dåse ferskenstykker. Hvis man hælder ferskensaften i sangria’en, kan man udelade sukkeret.
Virkelig god opskrift! Det gør ikke noget at den står til dagen efter. Dog vil jeg så sige, at hvis man kommer skralden fra appelsin og citron med, nok bør søde den en anelse mere grundet den bitre smag. Jeg anvendte en lime og en citron, hvilket også er godt.