Kategorier

Saltsild i flødemarinade

750 g saltsild (heraf 1 med mælke, kan udelades) ??
½ l vand
2 laurbærblade
10 hvide peberkorn
2 stk allehånde
½ bundt suppeurter
3 skalotteløg
1 spsk sennepskorn
2 tsk tørret dild
75 gr groft malet hvede
4 spsk vineddike
2 dl syrnet fløde
1 dl creme fraiche

Udvanding: 1 døgn.

Sildene udvandes 1 døgn i rigeligt med vand. Sildene renses og fileteres. ½ l vand koges i 15 minutter med laurbærblade, sigtes og hældes atter i gryden. Suppegrønt gøres i stand, skylles og snittes fint. Skalotteløg pilles skæres i tynde ringe og lægges i lagen med sennepskorn, dild og suppegrønt, alt koges op. Hvede røres sammen med eddike og syrnet fløde, kommes i lagen og koges i 2-3 minutter under omrøring. Gryden tages af varmen, creme fraiche og mælke (i ganske små stykker) røres i og blandingen stilles til afkøling. En stor skål fyldes skiftevis med marinade og sildefileter i mindre stykker. Låg lægges på. Sildene trækker i min. 2 døgn under låg i køleskab. Kan holde sig i ca. 1 uge i køleskab.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.