Kategorier

Salat med porre, gulerod og havre

300 g gulerod
300 g porre
200 g havre (gerne langtidsristet fra Aurion)
100 g græskarkerner
lidt citronskal

Til dressing:
1½ dl tidselolie
2 fed hvidløg
1 spsk honning
1 spsk korianderfrø
1 lille rød chili
1 citron, saften og lidt af skallen
1 knsp muskatnød
1 knsp spidskommen
1 lille bdt. frisk mynte

Gør gulerod og porre i stand. Skær grøntsagerne i mindre stykker. Damp dem sprød-møre. Kog den hele havre efter anvisning på pakken – tilsæt salt og citronskal – eller til den er mør og behagelig at bide i. Lad grøntsager og korn køle af.
Blend ingredienserne til dressingen. Bland med korn, grøntsager og græskarkerner, smag til med salt og peber og server.

NB! Almindeligt korn kan anvendes i stedet for langtidsristet havre. Det koges til det er mørt, køler af og anvendes som ovenfor.

Kilde: Meyers Køkken

Minder om denne opskrift:

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>