Kategorier

Jordbærtærte

Dej:
150 g smør
250 g mel
50 g sukker
1 dl makronrasp

Fyld:
400 g friske eller frosende jordbær
4 spsk ribsgele

Smørret smuldres i melet, sukkeret tilsættes og dejen samles med let hånd. Lad dejen hvile 30 min på et køligt sted (ikke køleskabet). Rul dejen ud , så den passer til en tærteform (24 cm i diameter). Beklæd formen med dejen og klem den godt fast hele vejen rundt i kanten. Tærtebunden sættes i ovnen ved 200 grader på midterste rille og bages i 25 min. Tærtebunden tages ud, lad den stå i formen til den næsten er kold. Vend forsigtig tærtebunden ud og sæt den på et serveringsfad. Fordel markronraspen i bunden og læg jordbærene på. Tærten overtrækkes med ribsgéele, der lunkent bliver tykflydende. Serveres med flødeskum.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.