Kategorier

Grahamsburgerboller

4 dl kogende vand
200 g grahamsmel
1 tsk gær
2½ dl lunkent vand
½ spsk salt
1 tsk honning
1 spsk vindruekerneolie
½ kg hvedemel

Det kogende vand røres i grahamsmelet, og det trækker, indtil temperaturen er faldet til ca. 37º.
Gæren udrøres i det lunkne vand, og dette røres i det afkølede grahamsmel. Salt, honning og olie kommes i dejen, og til sidst røres hvedemelet i lidt ad gangen. Når dejen kan håndteres, tages den ud på bordet og æltes meget grundigt igennem. Den skal være blank og elastisk.
Dejen hæver tildækket et lunt sted i 3-4 timer. Den æltes let igennem og formes til burgerboller. Efterhæver 1 time.
Brødet bages 40-50 min i 200º varm ovn.
Fryse-egnede.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.