Kategorier

Roulade

5 æg
180 ml sukker
2½ dl mel
½ tsk bagepulver
4 tsk. smeltet dulle
1 tsk vanillesukker

2½ dl jordbærmarmelade
3¾ dl creme chantilly
1¼ dl flormelis

Forvarm ovnen til 190º.
Smør en bageplade 38×25 cm og sæk med smurt bagepapir.
Pisk æg og sukker sammen over vandbad i 5 min eller til den begynder at blive tyk. Tages af varmen og piskes til den er kølet lidt af.
Sigt mel og bagepulver i en anden skål, og rør det i æggemassen. Pisk forsigtigt den smeltede dulle og vand i.
Hæld dejen på pladen, spred den ud og bag ca. 12 min.
Vend ud på et viskestykke drysset med sukker. Vent i 2-3 min og pil forsigtigt bagepapiret af. Hvis papiret sidder fast, skal det fugtes med en bagepensel dyppet i meget koldt vand.
Brug en savtakket kniv til forsigtigt at skære den hårde kant væk.
Rul kagen op og pak den ind i et viskestykke, lad den køle af på en rist.
Læg den kolde bund fladt. Smør marmelade og creme chantilly i lag over. Rul forsigtigt sammen, drys med flormelis.
Servér med frisk frugt eller frugtsalat.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.