Kategorier

Stor smørkage (gærdejsversion)

500 g Hvedemel
40 g Sukker
150 g Smør eller margarine
2 dl Lunken mælk
50 g Gær
½ ts Stødt kardemomme
2 Æg
½ ts Salt

Creme:
1 Æg
2 ½ dl Mælk
2 spsk Sukker
1/4 Stang vanille ELLER ½ ts Vanillesukker
2 spsk Hvedemel

Remonce:
100 g Smør eller margarine
1 spsk Mørk sirup
150 g Mørkt puddersukker

Glasur:
100 g Flormelis
1 spsk Kogende vand

I øvrigt:
50 g Rosiner
Pisket æg til pensling

Dejen æltes og sættes til hævning ca. 30 minutter.

Creme: Æg, sukker og mel piskes godt sammen. Mælk og vanillemarv/-sukker bringes i kog. Mælken piskes i æggemassen. Cremen gives et opkog under stadig piskning. Fyld koldt vand i køkkenvasken, og stil gryden med creme heri til afkøling – gerne under låg, så der ikke dannes skind.

Remonce: Det bløde smør røres godt sammen med puddersukker og sirup. Slå dejen ned, og del den i to dele. Den ene del rulles ud og lægges i bunden af en lille bradepande. Halvdelen af remoncen stryges på, cremen lægges på, og til sidst drysses rosiner på. Den anden halvdel rulles ligeledes ud, og resten af remoncen stryges på. Dejpladen rulles sammen som en roulade, skæres i 15 skiver og lægges som snegle på dejen i bunden af bradepanden. Efterhæver ca. 30 minutter. Kagen pensles forsigtigt med pisket æg, og bages ca. 20 minutter ved 200°. Mens kagen stadig er lunken, glaseres den med en glasur af flormelis og kogende vand.

Kilde: Opskriftshæfte fra Amo Hvedemel. Gammel.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.