Kategorier

Rødkål

4 pers.

3/4 kg rødkål af et fast rødkålshovede
30 g smør
3/4 dl rødbedelage
1 ½ dl ribssaft
salt
sukker
evt. lidt andefedt

Rødkålen kan tilberedes et par dage før brug og stilles i køleskabet.

Rødkålen kan også købes færdig og smages til med ribssaft eller ribsgelé, lidt eddike og sukker efter smag. En spsk andefedt gør rødkålen blank.

Del kålhovedet i kvarte, skær stokken i midten fra. Snit den ønskede mængde kål fint.

Smelt fedtstoffet i en gryde. Tilsæt kål og rødbedelage og kog klen under låg i ca 15 min. ved svag varme. Vend kålen jævnligt under kogningen.

Tilsæt ribssaft og kog rødkålen ved svag varme yderligere ca 45 min. Smag til med salt og evt. sukker afhængig af ribssaftens sukkerindhold.

Rør evt. lidt andefedt i rødkålen inden serveringen.

Kilde: Netto’s Festbogen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.