Kategorier

Risi e bisi

2 spsk olivenolien
1 finthk. løg eller 2-3 skalotteløg
2½ dl ris
100 g parmaskinke i tern eller strimler
ca. 8 dl kogende hønse- eller grønsagsbouillon
1 dl tør hvidvin
2½ dl friskbælgede ærter
25 g reven parmesanost
salt og peber

Varm oliven i en sauterpande og sauter løgene klare heri.
Tilsæt ris samt skinke og bland de to ting omhyggeligt med fedtstoffet, så alle riskorn fedtes godt ind.
Spæd med kogende bouillon samt vin lidt efter lidt under omrøring, og lad væden koge helt ind mellem hver tilsætning.
Fortsæt på denne måde, til risene er møre og væden brugt op. Tilsæt evt. yderligere bouillon eller vin om nødvendigt.
Vend ærter og parmesan i risene, varm det hele kort og smag til med peber, evt. også salt, men husk, både skinke og ost salter en del i sig selv.
Serveres med en god salat.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.