Kategorier

Ris á l'amande

4 pers.

½ l mælk
3/4 dl grødris
40 g mandler
1 spsk sukker
Korn af ½ vanillestang
2 dl piskefløde
Kirsebærsauce eller evt. kirsebærsyltetøj

Kog mælk op i en tykbundet gryde. Brug ikke låg.

Drys risengrynene i under omrøring. Rør til mælken koger op igen.

Skrue ned på svag varme, læg låget på og kog risengrøden i ca 45 min. Rør jævnligt i gryden, til risengrynene er kogt ud.

Afkøl risengrøden.

Kom mandlerne i kogende vand et par min. Tag dem op, når de flyder på overfladen, så kan de smuttes. Smut dem og hak dem groft.

Rør mandler, sukker og vanillekorn sammen med risengrøden.

Pisk fløden og vend den i risengrøden.

Kom den hele mandel i.

Server med kirsebærsauce eller evt. kirsebærsyltetøj.

Kilde: Netto’s Festbogen

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.