Kategorier

Rarbarberlagkage

Dej til 3 lagkagebunde:
3 æg
125 g sukker
1 spsk vand
50 g mel
50 g kartoffelmel
½ tsk hjortetaksalt

Rarbarbersaft:
250 g tynde røde rarbarber
75 g sukker
1 tsk vanillesukker

Creme:
4 dl mælk
4 æggeblommer
75 g sukker
1 spsk majsstivelse
2 tsk vanillesukker

Glasur:
125 g flormelis
1 spsk spilkogende vand

Pisk æggene lette og luftige. Pisk sukker og vand i. Bland mel og kartoffelmel godt med hjortetaksalt og rør det i æggemassen med let hånd(dvs. så det lige er forenet). Smør 3 lagkageforme, ca 21 cm i diameter. Fordel dejen heri og bag dem straks på næstnederste rille i ovnen ved 210 grader i ca. 8 minutter. Dejen kan ikke tåle at stå, da den skiller. Skyl rarbarberne og skær dem i stykker på 1 cm i længden. Læg dem i en pande og drys sukkeret over. Sæt dem på blusset og lad dem komme til kogepunktet. Tag panden af og lad rarbarberne stå og trække. Rør mælken, æggeblommer, sukker, majsstivelse og vanillesukker sammen i en gryde. Bring det i kog under omrøring og lad det koge i 2 minutter. Køl af. Fordel nu rarbarberlagen på den ene bund, herover halvdelen af cremen, den næste bund, rarbarberlagen, resten af cremen og rarbarberstykkerne (tag nogle stykker fra til pynt), slut af med den sidste bund. Rør flormelis og vand sammen til glasur og smør det på toppen. Pisk fløden til skum. Fyld den i en sprøjtepose med en rillet, mellemstor tylle. Dekorer lagkagen hele vejen rundt med flødeskum. Lav en krans rundt på toppen og pynt med de stykker rarbarber der er taget fra.

Minder om denne opskrift:

Comments are closed.